// voetbal
Nieuwe wedstrijdvormen pupillen

Vanaf volgend seizoen gaat er voor de pupillen het een en ander gaat veranderen qua teamindeling en veldafmeting. De KNVB noemt dit “nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen”. Het idee erachter is meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren voor onze kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd.

Wat verandert er precies?

Vanaf het seizoen 2017/’18 voetballen pupillen onder 8 en 9 jaar, JO8 en JO9 (voorheen F) in de vernieuwde opzet 6 tegen 6 op een kwart voetbalveld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. JO7 blijft gewoon 4 tegen 4 zoals dit nu ook is. Het formaat van het veld zal wel iets kleiner worden. Kinderen onder 6 jaar (JO6) zullen in eerste instantie trainen of spelen ook 4 tegen 4.

Teamindeling

Er wordt vanaf volgend seizoen dus in kleinere teams gevoetbald. Dit betekend dat er minder spelers in een team zullen zitten. Ons uitgangspunt is 7 of 8 spelers per team. De kans is groot dat er volgend seizoen meer teams zijn dan nu het geval. Voor ons zal het dus weer een hele uitdaging worden om voor al deze teams trainers en leiders te vinden, maar we gaan er vanuit dat dit zoals altijd gaat lukken.

Meer informatie: Nieuwe wedstrijdvormen; http://www.knvb.nl/assist/optimale-wedstrijdvormen…

Aanmelden als lid: Wacht niet te lang!

Lijkt deze nieuwe opzet je leuk? geef je dan nu op als lid. Wacht niet te lang want we zijn nu bezig met de teamindeling voor volgend seizoen. op 1 juni zijn alle teams ingedeeld en is het erg lastig om nieuwe leden bij deze teams in te delen. De kans bestaat dat er dan alleen getraind kan worden maar uiteraard zullen we onze uiterste best doen om iedereen te laten spelen.

Ga naar http://rksvbornerbroek.nl/contact/lid-worden

Vanavond vindt om 19.00 uur de leuke en leerzame KNVB spelregelavond plaats. Met o.a. een leuke quiz en uitleg... fb.me/8i71xclJK

Vanavond vindt om 19.00 uur de leuke en leerzame KNVB spelregelavond plaats. Met o.a. een leuke quiz en uitleg... fb.me/63Zx9WsTR

Door een netwerkstoring is de website van onze vereniging tijdelijk niet beschikbaar. De storing wordt zo spoedig... fb.me/6NUDFX3Iq