Historie

RKSV Bornerbroek is ontstaan uit de voetbalvereniging VIOS “vooruitgang is ons streven” opgericht in 1923. Gezien het katholieke karakter in de naam VIOS ontbrak werd 10 jaar na oprichting de voetbalvereniging SVV “Stephanus Voetbal Vereniging” opgericht.

SVV kwam destijds in de competitie uit met twee teams. Het tenue was een zwart shirt met gele kraag en manchetten, inclusief SVV embleem en zwarte broek.

Bij het uitbreken van de oorlog was het gedaan met het voetballen in Bornerbroek.

In 1945 was het tijd voor de wederopbouw van SVV Bornerbroek. Eerst onderging de vereniging een naamsverandering, te weten: Rooms Katholieke Sport Vereniging Bornerbroek (RKSV), met blauw-wit als clubkleuren.

in 1970 werd de voet- en handbalvereniging in Bornerbroek gefuseerd tot één vereniging.

De omvang van de sportvereniging werd hiermede aanzienlijk uitgebreid en de accommodatie werd ontoereikend.

De eerste stappen voor een nieuw sportcomplex werden gezet. Deze fusie is na jaren nog steeds een succesformule gebleken.

In het jaar 2000 is in Bornerbroek een damesvoetbalteam opgericht. Deze groep is enthousiast begonnen in de laagste klasse en grote nederlagen werden naar verloop van tijd omgezet in overwinningen. In het seizoen 2006/2007 werd het kampioenschap ternauwernood gemist, maar uiteindelijk werd toch gepromoveerd.

Na 75 jaar RKSV Bornerbroek is het nog steeds een bloeiende omnivereniging met een grote groei van leden, een goede jeugdopleiding en een schitterend complex, inclusief een prachtig kunstgrasveld.

Het motto luidt nog steeds, net als 85 jaar geleden bij de voorloper van de huidige vereniging:

“Vooruitgang is ons streven”

Naast ruimte bieden aan heel veel jongeren zorgt RKSV Bornerbroek daarnaast dat de ouderen niet worden vergeten. Zo krijgen ook 30+ sporters, mannen en vrouwen ruimschoots de mogelijkheid om hun sport te beoefenen.

Voor voetbal en handbal bieden wij de ruimte, maar ook voor verschillende toernooien, kaartavonden of gezellige feesten van de vereniging staan wij klaar voor onze leden.

Kom ook 2 juli naar de Familiedag van RKSV Bornerbroek! Zie ook onze website voor het programma:... fb.me/61yRwL5WS

Het Summer Football Event 2017 start morgen! Van 13 t/m 22 juni wordt er op elke dinsdagavond en donderdagavond... fb.me/1uWSInuuP

Wie o wie wordt de nieuwe trainer van ons damesvoetbalelftal? Delen wordt gewaardeerd! ⚽ fb.me/1nKkted06