AVG Privacyreglement RKSV Bornerbroek


AVG Privacyreglement RKSV Bornerbroek

Algemeen

RKSV Bornerbroek hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Verklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens.

RKSV Bornerbroek stelt ten doel om zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), te houden. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

· Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt; deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze verklaring;

· Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

· Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;

· Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;

· Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

· Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Reden voor verwerking

RKSV Bornerbroek verwerkt uw persoonsgegevens (veelal middels verwerker Sportlink) voor:

· Alle voetbal gerelateerde activiteiten, zoals ledenadministratie, teamsamenstelling, wedstrijdgegevens, contributies, techniek en voortgang etc.

· Bekendmaking van nieuwsbrieven/informatie over wedstrijden of activiteiten.

· Informatie over onze dienstverlening, wijzigingen van onze diensten en producten.

· Sponsoractiviteiten.

· Verwerking van Persoonsgegevens van leden

RKSV Bornerbroek verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van verenigingsdiensten en/of omdat u deze zelf (heeft) verstrekt t.b.v. van voetbal of daaraan direct gerelateerde activiteiten. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

· Voor- en achternaam

· NAW-gegevens

· Geslacht

· Geboortedatum

· Telefoonnummers en e-mailadressen

· Bankgegevens

· Spelerspasfoto (ook de spelerspasfoto die u via KNVB Voetbal.nl beschikbaar stelt)

Overige persoonsgegevens die u zelf actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op de KNVB Voetbal.nl app aan te maken en lid te worden van onze vereniging en deel te nemen aan openbare (sport)activiteiten, in correspondentie en telefonisch

Gegevens over uw activiteiten op onze website waar u vrijwillig aan deel neemt door (lidmaatschap) te betalen.

Verwerking van persoonsgegevens van Medewerkers en Vrijwilligers

Persoonsgegevens van Medewerkers en Vrijwilligers worden door RKSV Bornerbroek verwerkt ten behoeve van het uitvoering geven aan een arbeidsovereenkomst of collectieve verzekering.

Voor deze doelstelling(en) kan RKSV Bornerbroek de volgende persoonsgegevens vastleggen:

· Voornaam

· Achternaam

· Telefoonnummer

· E-mailadres

· Geboortedatum

· Salarisgegevens (alleen medewerker)

· Kopie ID (alleen medewerker)

· BSN-nummer (alleen medewerker)

· Bankgegevens (alleen medewerker)

Deze persoonsgegevens worden door RKSV Bornerbroek opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode dat men een contract heeft /verzekering geniet en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

Verwerking van persoonsgegevens van sponsors of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door RKSV Bornerbroek verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

· Administratieve doeleinden;

· Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;

· Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

· Grondslag voor deze persoonsgegevens is: een overeengekomen opdracht

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan RKSV Bornerbroek de volgende persoonsgegevens vastleggen:

· Voornaam

· Tussenvoegsel

· Achternaam

· (Zakelijk) Telefoonnummer

· (Zakelijk) E-mailadres;

Deze persoonsgegevens worden door RKSV Bornerbroek opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

RKSV Bornerbroek verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens:

· Gegevens van personen jonger dan 16 jaar (dit zijn gegevens waarvoor u zelf/ouders in de voetbal.nl app toestemming heeft gegeven).

· Foto’s en video’s van onze (voetbal)activiteiten waarvoor u een lidmaatschap met onze vereniging bent aangegaan.

· Foto’s en video’s van overige activiteiten.

· Onze dienstverlening heeft niet de intentie gegevens te verwerken over personen die jonger zijn dan 16 jaar anders dan de voor voetbal benodigd. Alle andere informatie kan alleen worden verwerkt met een schriftelijke toestemming van ouders of voogd. Bij informatie die bijvoorbeeld via de website of sociale media binnenkomt kan niet altijd direct worden vastgesteld of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Wij raden ouders dan ook aan actief betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via de secretaris.

Geautomatiseerde verwerking en besluitvorming; Sportlink

· RKSV Bornerbroek laat haar administratie, sponsorcontacten, teamsamenstelling, wedstrijdzaken, tuchtzaken centraal verwerken door een derde partij, de KNVB; Sportlink.

· Op deze manier worden veel besluiten genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van RKSV Bornerbroek ) er nog tussen zit.

· RKSV Bornerbroek neemt zo, mede door geautomatiseerde verwerkingen, ook besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Opmerkingen:

· in sportlink worden ook extra gegevens vastgelegd zoals naam van de ouders, school, of ouders al dan niet willen meehelpen

· in sportlink worden ook gegevens voor de contributie administratie vastgelegd zoals lidmaatschap, activiteiten, facturen, betaalstatus, start en einddatum van lidmaatschap.

Sportlink is zich als verwerker van persoonsgegevens bewust van de noodzaak tot de beveiliging van de haar toevertrouwde gegevens. Deze gegevensbeveiliging is steeds een onderwerp bij nieuwe ontwikkelingen en sportlink houdt de bestaande situatie regelmatig tegen het licht. Effectieve gegevensbeveiliging is uiteindelijk een optelsom van een veelheid aan factoren. Om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen, zijn de volgende maatregelen genomen:

· Sportlink host haar systemen bij een gerenommeerde hosting partij die beschikt over toonaangevende security certificeringen zoals ISO27001 en SSAE 16 SOC 2;

· De systemen van Sportlink worden gehost in een zwaar beveiligde omgeving die slechts voor een beperkt aantal personen toegankelijk is;

· Communicatie tussen die omgeving en de buitenwereld verloopt over versleutelde verbindingen (HTTPS, SSH, VPN technieken);

· Bijzondere informatie, zoals wachtwoorden, wordt versleuteld opgeslagen in onze databases;

· Administratieve toegang tot systemen is uitsluitend mogelijk via een beveiligde verbinding en alleen door die personen die hier daadwerkelijk noodzaak toe hebben;

· De systemen worden steeds tijdig voorzien van beveiligingsupdates.

· Bij vragen of opmerkingen over sportlink kunt u mailen naar security@sportlink.com of de secretaris. De standaard voorwaarden van sportlink, waarin alle verwerkingsovereenkomst gerelateerde zaken zijn geregeld, is hier te downloaden.

Privacy niveau Sportlink

Een bepaald privacy niveau is persoonlijk. Elk individu heeft een eigen persoonlijk privacy niveau en dit individuele privacy niveau bepaalt welke persoonsgegevens met anderen gedeeld (kunnen) worden. Sportlink verwerkt de gegevens als bewerker in opdracht van de KNVB of RKSV Bornerbroek. In het kader van deze verwerkingen waarborgt en respecteert Sportlink de privacy conform de huidige wetgeving. Daarin zijn er diverse niveaus te onderscheiden.

Personen die gebruik maken van de Voetbal.nl app of de KNVB Wedstrijdzaken app hebben de keuze uit 3 niveaus:

· Afgeschermd. Met dit privacy niveau worden personen als Afgeschermd getoond. Personen kunnen niet worden gevonden bij zoekopdrachten. Uitzondering op deze situatie is de ondersteuning van officiële processen als het Digitaal Wedstrijdformulier.

· Persoonsgegevens die nodig zijn om iemand tijdens het proces te legitimeren worden zijn beschikbaar voor de gebruiker.

· Normaal. Met dit privacy niveau worden alle persoonsgegevens van een persoon beschikbaar gesteld aan anderen maar wel voor het doel waarvoor het is opgeslagen. In dit geval voetbal gerelateerd.

· Beperkt. Met dit privacy niveau maken personen zich in de app bekend aan anderen. Personen kunnen worden gezocht en gevonden. Van deze personen is geen foto beschikbaar voor anderen.

De instellingen hebben hun invloed op de verschillende producten. De apps Wedstrijdzaken en Voetbal.nl tonen de informatie op basis van de ingestelde privacyregels.

De privacy instellingen kunnen op verschillende manieren worden aangepast:

· Door Zelf Wijzigen in de app (KNVB Wedstrijdzaken en Voetbal.nl). Dit kan ook via een verzoek aan de ledenadministratie van RKSV Bornerbroek die het privacy verzoek in Sportlink Club administratie kan verwerken.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

· RKSV Bornerbroek bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld danwel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

RKSV Bornerbroek heeft ook buiten Sportlink om passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking. De volgende maatregelen zijn genomen;

· Alle personen die namens RKSV Bornerbroek van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.

· We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;

· We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;

· We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

· Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens

Delen van persoonsgegevens met derden

RKSV Bornerbroek deelt uw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van een gemaakte overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. (zie sportlink) RKSV Bornerbroek blijft ook zelf verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast kan RKSV Bornerbroek uw persoonsgegevens aan andere derden verstrekken. Dit doen wij alleen met uw nadrukkelijke schriftelijke toestemming.

Social Media

RKSV Bornerbroek gebruikt ook (eigen) social media kanalen, in een dialoog met leden en bezoekers van de website over haar vereniging. Het doel is om nuttige en relevante informatie te bieden en/of vragen die via social media kenbaar worden gemaakt te beantwoorden. RKSV Bornerbroek volgt actief hiervoor het internet en diverse sociale media kanalen, zoals Facebook, Twitter en blogs. Hierbij spant RKSV Bornerbroek zich in om discussies op deze kanalen te volgen, daaraan deel te nemen en/of proactief op in te gaan en individuele, relevante vragen en opmerkingen te beantwoorden. RKSV Bornerbroek behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om niet op iedere vraag of opmerking te reageren. Aan het wel of niet inhoudelijk reageren kan dan ook geen enkel recht worden ontleend. Het kan voorkomen dat bij het deelnemen aan discussies en het beantwoorden van vragen of het reageren op opmerkingen, RKSV Bornerbroek (persoons-) gegevens vast zal leggen. Deze zullen uiteraard in overeenstemming met dit privacy beleid worden verwerkt.

RKSV Bornerbroek is niet verantwoordelijk voor de omgang met persoonsgegevens door andere deelnemers aan haar sociale media kanalen of de content.

Foto’s en video’s delen op de website of sociale media

Het delen van foto’s en video’s van (mede-)spelers door ouders, technische staf of andere leden van de voetbalvereniging is veelvoorkomend en vaak goed bedoeld. Die foto of video waarop zegt iets over bijvoorbeeld de etniciteit of voorkomen en er kunnen zaken aan worden afgeleid. Deze informatie kan zo dus gevoelig en ongewenst zijn. Maar wat nu als een ouder niet wil dat een foto of video van hun kind daarop wordt getoond? RKSV Bornerbroek is verplicht om gehoor te geven aan dit verzoek en dient maatregelen te nemen.

Daarom is het vanuit het oogpunt van privacy belangrijk dat de afgebeelde persoon (of zijn ouders) toestemming geeft en voorafgaande in de administratie van Sportlink kiest voor een privacy niveau. Deze keuze maak je als ouder of lid van RKSV Bornerbroek dus zelf en die keuze hoeft niet bekend te zijn bij derden. De informatie wordt in Sportlink ingevoerd en zorgt ervoor dat het op een correcte wijze wordt weergegeven. Bij Afgeschermd of Beperkt kunnen dergelijke foto’s niet zonder meer worden geplaatst. RKSV Bornerbroek is altijd verplicht om gehoor te geven aan een verzoek tot verwijdering.

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand die met de pagina’s van een websites wordt meegestuurd en door de browser op uw computer, tablet of mobiele telefoon wordt opgeslagen. We gebruiken cookies om u meer service te bieden bij het bezoeken van onze websites, die daardoor makkelijker worden in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u ingelogd kan blijven op een website of dat uw voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. We kunnen dankzij cookies zien hoe vaak onze websites - en welke pagina’s - door bezoekers worden bekeken.

Voor het plaatsen van bepaalde cookies moet u eerst toestemming te geven, voordat deze cookies mogen worden gebruikt. Deze toestemming is niet nodig indien en voor zover het technisch noodzakelijke (functionele) cookies en analytische cookies betreft, in de zin van de toepasselijke wetgeving, zoals artikel 11.7a lid 3 Telecommunicatiewet en de ePrivacy Verordening.

U kunt uw toestemming voor cookies altijd weer intrekken, door uw internetinstellingen te wijzigen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de Help-functie van uw browser.

Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens

U hebt het recht de Vereniging te verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens (tenzij de Vereniging op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet gehouden is deze inzage te verschaffen) en om uw gegevens te laten aanvullen, verwijderen of af te schermen. U dient zich bij een dergelijk verzoek te identificeren. Indien u wenst dat uw gegevens verwijderd worden, zal de Vereniging deze verwijdering doorgeven aan alle andere organisaties die de betreffende gegevens van de Vereniging hebben ontvangen.

Beveiliging persoonsgegevens

De Vereniging treft passende maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens, dat de toegang tot de persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Minderjarigen

Indien u zich als minderjarige wenst te registreren dient u hiertoe expliciete toestemming van uw ouder of voogd te overleggen.

Links naar andere websites

De website kan links naar andere websites bevatten. Deze Privacyverklaring is alleen van toepassing op de websites van de Vereniging. Andere websites kunnen hun eigen privacybeleid hanteren. De Vereniging raadt u aan om voor het gebruik van andere websites altijd de betreffende privacyverklaring van die websites te raadplegen.

Wijziging van het privacy beleid

De Vereniging past haar privacybeleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de websites zal steeds de meest recente versie van ons Privacyverklaring worden opgenomen. de Vereniging raadt u dan ook aan de Privacyverklaring regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zal de Vereniging er alles aan doen u te informeren.

Contactgegevens

Indien u vragen hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens of de Vereniging wilt verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van uw persoonsgegevens, kunt u contact opnemen via bestuur@rksvbornerbroek.nl.

Uitgelicht

Sponsoren

Shop

Volg RKSV Bornerbroek

@RKSVBornerbroek
Afgelopen zondag won het 1e elftal van de voetbal zijn eerste wedstrijd bij Lochuizen, waarvan beelden zijn gemaakt… twitter.com/i/web/status/1…
Bekijk Tweet

@RKSVBornerbroek
Graag gedaan Lysanne Bakker!👍🏻 Zij won 2 kaarten voor Heracles Almelo via onze Facebook-pagina. Wil jij in de toeko… twitter.com/i/web/status/1…
Bekijk Tweet

@RKSVBornerbroek
Tijdens de ALV van gisteren viel er weer genoeg te eren en te benoemen, hierbij in samenvatting: - benoemd tot Erel… twitter.com/i/web/status/1…
Bekijk Tweet

Sponsoren